Javaslatok az autonóm járművekre vonatkozó hazai közigazgatási jogi követelmények felülvizsgálatára - Bors, Bálint (Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2022)
A tanulmány célja az, hogy áttekintve a magyar, autonóm járművek használatára irányadó közigazgatási joghoz tartozó követelményeket, javaslatokat fogalmazzon meg arra vonatkozóan, hogy miként lehetne ezeket módosítani a jövőben úgy, hogy az autonóm járművek jogszerű használata biztosított legyen, miközben a közúti biztonság is fenntartható maradjon. A tanulmányban megfogalmazott, szabályozásra vonatkozó javaslatok erősen kapcsolódnak a közigazgatás digitalizációjának témaköréhez is, mert az autonóm járművek kezeléséhez, az állami felügyelet gyakorlásához szükséges közigazgatási intézkedések, adatbázisok, ügyintézési felületek vonatkozásában is megvizsgálja és javaslatokat tesz a szükségessé váló fejlesztésekre, amelyek jellemzően a digitalizált ügyintézés és ügykezelés segítségével oldhatják fel a kutatás során kimutatható problémákat.