A webáruházakkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi problémák rendezése hazai és EU-s viszonylatban az alternatív vitarendezési módok szempontjából - Ancsányi, Kitti (Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2024)
A fogasztóvédelem intézményrendszere manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap, hiszen a hagyományos üzleteken túlmenően az online piaci felületek megjelenésével indokolttá vált a vásárlók még sokoldalúbb tájékoztatása és segítése, valamint ezzel egyidejűleg a kereskedők iránymutatása is. Jelen tanulmány fő célja a szabályozási rendszer áttekintésén túl, hogy fogyasztóvédelmi szemszögből is megismerhetővé tegye azt a vásárlói magatartásmodellt, mely elzárkózik a panasztételi lehetőségektől és szeretném felfedni ennek lehetséges okait.