A mechanikus melkaskompresszió - Szabó , Mira; Pandur , Attila (Magyar Mentésügy, 2021)
Ma Magyarországon a legtöbben a szív- és érrendszeri megbetegedések következményeként veszítik életüket. Ez a tény adta kutatásunk kiinduló pontját, és vetette fel az újraélesztés fontosságával való foglalkozást, ezen belül pedig a mellkaskompressziós eszköz hatékonyságát az újraélesztés szempontjából. Kutatásunk célja az volt, hogy kiderítsük a mechanikus eszköz- esetünkben a LUCAS típusú eszközhasználata valóban jelentősen befolyásolja-e az újraélesztés kimenetelét.