Hyperakut T-hullám, ami „STEMI” - Tomcsányi , János (Magyar Mentésügy, 2021)
A STEMI definicióját a 2018 évi amerikai kardiológiai társaság (ACC) meghatározása szerint (FUMI - negyedik univerzális infarctus definició) a következő 4 pont szerint határozzák meg (1). J-pont elevációhoz kötött ST eltérés -inferior V4-6 elvezetésekben 1 mm felett, V1-3 elvezetésekben 2 mm felett. Két, egy régiót reprezentáló elvezetés szükséges. Lehet olyan EKG is, ami STEMI-nek tekinthető a fenti kritériumok nélkül. Az egyik ilyen a hyperakut T hullám.