Hedonisztikus vásárlás Magyarországon - Deli-Gray, Zsuzsa (Marketing & Menedzsment, 2019)
Vajon mennyire racionális a magyar lakosság a mindennapi termékek vásárlása során? Pusztán csak tudatos indokok alapján dönt egy-egy termék vételéről, ill. egy-egy kereskedelmi egységben történő vásárlásról, vagy emocionális tényezők is befolyásolják a döntést? Primer kutatási eredményeink alapján egyértelműen az látszik, hogy még a leginkább hétköznapinak tűnő termékek vásárlásában, valamint a legkevesebb kényelmi szolgáltatást nyújtó kereskedelmi egységekben történő vásárlásban is kimutatható hedonisztikus tartatom. Ez a megállapítás azonban elgondolkodtatásra késztetheti a vállalatokat azzal kapcsolatban, hogy a marketing tárházának az eddigiekben alkalmazotthoz képest sokkal több elemét használhatják fel a vásárlás ösztönzésére ezeknél a termékeknél is.