A kvalitatív gyerekkutatások módszertani lehetőségei - Czigány, Szilvia; Székely, Katalin (Marketing & Menedzsment, 2019)
A piackutatók egyre gyakrabban kapnak olyan kutatási megbízásokat ügyfeleiktől, amelyek vizsgálati célcsoportja a prepubertás (12 éves) életszakaszt még el nem ért gyermekek. A modern fogyasztói társadalmakban a gyerekek egyre jelentősebb vásárlóerőt képviselnek, szükségleteik, ízlésviláguk alapvetően meghatározza a család fogyasztási jellemzőit, vásárlási döntéseit, sőt saját igényekkel lépnek fel a piacom. Nehéz feladat hárul ránk, felnőttekre - legyünk szülők vagy kutatók -, akik a gyerekek világát-annak sajátos formai és tartalmi komplexitásában megérteni szándékozunk.