Egy amerikai transznacionális vállalat árképzési politikája az euróövezetben - Láng, Eszter (Marketing & Menedzsment, 2019)
Cégünk egy ismert, húzóágazatban működő nemzetközi nagyvállalat, amerikai eredetű tőkével, jelentős európai összefonódásokkal, globális piaci jelenléttel a világ legtöbb pontján. Számos hozzá hasonlót találni a transznacionális korporációk százas világlistáján. A vállalat eredete a huszadik század közepére nyúlik vissza, a kezdeti gyors növekedést multinacionalizálódás követte. A növekedés új technológiák alkalmazásának következménye. A részvénytársasági forma kialakulása után lépett a cég a nemzetközi piacra, és termelőegységeket létesített az EGK-ban. Az ezredfordulóra a vállalat foglalkoztatottainak száma százezer körül mozog, éves forgalma pedig ötvenmilliárd dollár.