Füstjelek Brüsszelből: segítség-kampány a dohányfüstmentes életért - Saliga, Enikő (Marketing & Menedzsment, 2019)
Évente 650 ezer ember hal meg az Európai Unió 25 tagállamában valamilyen dohányzással összefüggő betegségben. A cigarettázást a világon a második legjelentősebb halálokként tartják számon. Különös ismertetőjele: hogy elkerülhető. Hogy hogyan? Ennek bemutatására fogott nagyszabású vállalkozásba az Európai Unió, amikor 2005 márciusában „Segítség - A dohányfüstmentes életért” címmel elindította összeurópai dohányzásellenes kampányát. Hogy milyen eszközöket alkalmaznak, pontosan mely célok érdekében - az írás ezeket a kérdéseket járja körül.