Iránytű a környezettudatos vállalati menedzsmenthez: (Ön)értékelési modell a vállalatok környezeti teljesítményének fejlesztéséhez - Berényi, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Napjainkban a környezetvédelem ügye egyre inkább felértékelődik. A természeti környezet állapota, ezzel pedig az emberi életfeltételek folyamatosan romlanak. A problémák megoldásában az egyes embereknek, a különböző szervezeteknek, az államoknak és az államok fölötti integrációknak közös értékrendet kialakítva kell együtt dolgozniuk. A Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézeténél az OTKA T048849 számú kutatásunkban a környezettudatos szervezeti magatartás fejlesztésének lehetőségeit vizsgáljuk a menedzsment teljesítményének szemszögéből. A következőkben a vizsgálatok kereteként kidolgozott teljesítményértékelő modell szerkezetét és tartalmi elemeit ismerhetik meg.