Egészségpszichológia, egészségkommunikáció és egészségmarketing - Urbán, Róbert (Marketing & Menedzsment, 2019)
Amennyiben a vezető halálokokat tekintjük hazánkban, akkor megállapíthatjuk, hogy a legtöbben a pszichológiai tényezők és a magatartás is jelentős szerepet játszanak. Például a szív- és érrendszeri megbetegedésekhez a genetikai és biológiai tényezők mellett a túlzott testsúly, a táplálkozási szokások, a rendszeres testmozgás hiánya, a dohányzás, a túlzott pszichológiai megterhelés (a tartós stressz) egyaránt hozzájárulhat.