Tanácsok recept nélkül - a Közép-európaiak inkább fordulnak gyógyszerészükhöz, mint az orvosukhoz - Tordai, Nándor (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az emberek inkább fordulnak gyógyszerészükhöz, mint orvosukhoz, amikor a vény nélkül kapható gyógyszerekkel, gyógyhatású készítményekkel (OTC termékekkel) kapcsolatos tanácsokról van szó, derül ki a Taylor Nelson Sofres által végzett 2002. évi OTC termékpiaci felmérés adataiból. Az orvos maradt a legmegbízhatóbb információforrás azokban az esetekben, amikor a vény nélkül kapható (OTC) termékekről általánosságban van szó, azonban a Közép-európaiak szívesebben fordulnak a gyógyszerészekhez konkrét tanácsért. Az viszont egyáltalán nem meglepő, hogy a szórólapok, illetve más hasonló reklámok bizonyultak a legkevésbé megbízható és elfogadott információforrásnak.