Reklámetika és önszabályozás Magyarországon - Fodor, Zsuzsa; Fojtik, János (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az etika az erkölccsel foglalkozó tudomány, a görög ethos szótól származik, jelentése: szokás, erkölcs. Összefoglalóan olyan normagyűjteménynek tekinthetjük, amely az egyének magatartását szabályozza, ki erkölcs feltétele a társadalmi elfogadottság és a koherencia, amelyet a társadalom teremt meg az értétek között. Fontos kritérium az is, hogy fel tudjunk állítani valamilyen értékhierarehiát.