Szponzorálás a B2B piacon - Kerekes, Rita (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az ipari termetek piacán egészen a közelmúltig elfogadott volt az a nézet, mely szerint a martetingmix 4 P-je közül a promóció fontossága a többi mixelemhez képest csekély, különösen a fogyasztói termékek piacával összehasonlítva. Nem szabad azonban teljes egészében leírnunk a 32i marketingkommunikációt, Díszen a versenyképesség nemcsak a kiváló minőséget, a pontos és megbízható teljesítést, az elfogadható árat jelenti, hanem a céltudatos piacbefolyásolást is. Az utóbbi évek nemzetközi, illetve hazai adata is azt mutatják, hogy a kommunikációs költségvetésekben csökken a reklámkiadások és nő a szponzorációs kiadások aránya.