Székelyföldi vállalatok gazdasági és kulturális környezete - Tankó, Zoltán (Marketing & Menedzsment, 2019)
A globalizáció és a lágyabb menedzsment technikák előtérbe kerülése nagy lendületet adott a nemzeti kultúrában rejlő azonosságok és különbözőségek vizsgálatának. A nemzeti kulturális értékek potenciális gazdasági előnyökké konvertálásának lehetősége ráirányította a figyelmet a társadalmi és vállalati kultúra, illetve vezetési stílus kapcsolatának vizsgálatára. A jelen tanulmány a GLOBE project eszközrendszere felhasználásával végzett székelyföldi társadalmi és vállalati kultúra valamint vezetési stílus empirikus felmérésének részeredményeit mutatja be. A leíró jellegű tanulmány tizenkét székelyföldi vállalat ötvenegy (nagyrészt) középvezetőjének kérdőíves megkérdezésén alapszik.