Az almafogyasztási szokások változása - Takácsné György, Katalin; Vanczák, Emese; Komáromi, Nándor (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az utóbbi években jelentősen megváltoztak a magyarországi gyümölcsfogyasztási szokások, ami a gyümölcstermelés átalakulását is magával hozta. A gyümölcstogyasztás csökkenése leginkább az alma esetében figyelhető meg: a mai termelés alig 45 százaléka az 1986-90 közötti időszak termelésének. A tanulmány a hazai almafogyasztási szokások változását, az alma hazai piacának alakulását mutatja be.