A helyi bázisú szolgáltatások szerepe a telekomcégek imázsépítésében - avagy mire jó az országos tudakozói adatbázis - Marján, Zsolt (Marketing & Menedzsment, 2019)
A helyi bázisú szolgáltatások (Location Based Services, LBS) jó bevételi lehetőségekkel kecsegtetik a világszerte kedvezőtlen tőzsdei hangulatban működő, a nyereségelvárások és a magas költségek harapófogójába szorított telekomcégeket. A szolgáltatás hasznos eszköze a marketingnek is: az LBS segítségével jelentős mértékben járulhatunk hozzá cégünk imázsépítéséhez. A sikeres LBS szolgáltatás kulcsa a jó adatbázis és a hibátlan technikai megvalósítás. Cikkünk szakértő szerzője ismerteti az LBS szolgáltatások kínálta üzleti lehetőségeket, a szolgáltatás elvi felépítését, valamint a megvalósítás lehetséges buktatóit.