Gondolatok a reklámtörvényről, 2001-ben - Kerekes, Rita (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az 1997-es első reklámtörvényt megelőző időszakban a hatályos magyar reklámjogot a heterogenitás és a többszintű jogi szabályozás jellemezte. A reklámtevékenységre vonatkozó rendelkezések szétszórtan, olykor egymásnak is ellentmondóan, több jogszabályban voltak megtalálhatóak.