Tévhitek és baklövések - a private label és a valóság - Vida, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
Pár évvel ezelőtt még egzotikus különlegességként vettük szemügyre az üzletekben megjelenő első kereskedelmi márkatermékeket. A szakma hosszú polémiát folytatott arról, vajon van-e Magyarországon ennek a jelenségnek létjogosultsága, elterjed-e, s ha igen, akkor mekkora jelentőségű lesz majd. A hazai kereskedelem robbanásszerű fejlődése - melynek során a nyugati trendek itt félelmetes gyorsasággal váltak uralkodóvá - gyorsan megválaszolta a feltett kérdéseket A private label, azaz a kereskedelmi márka mára az üzletek polcainak hétköznapi szereplőjévé vált, s a szakemberek hosszú távon húsz százalékra teszik részesedését a kiskereskedelmi forgalomból.