A reklámkommunikáció hatékonyságának vizsgálata. II. rész - Strbik, Ferenc (Marketing & Menedzsment, 2019)
„Mi nem azért vagyunk itt, hogy jó reklámot csináljunk nektek. Mi azért dolgozunk, hogy jó márkát építsünk. A terméket a gyárban állítják elő, a márka viszont csak a fogyasztók koponyájában létezik" (Anko Reitndress, Account Executive, Ogilvy & Mather, idézi Becker György, 1999). De vajon mik egy márka építőelemei? Lehet-e tudatos reklámépítő kampányokat szerkeszteni? Milyen eszközökkel vizsgálható meg egy kampány várható hatása? Egyáltalán: hogyan tudunk „beletekinteni a koponyákba"? Ezek olyan kérdések, melyek minden bizonnyal sok marketingest érintenek. Vizsgálatomban - melyre korábbi cikkemben utaltam - e fenti kérdésekre és további felmerülő problémákra próbálok meg választ kapni.