Interkulturális (cross-culture) marketing: válasz a szociokulturális különbözőségekre - Dankó, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
A marketing, általános gazdasági tevékenységként, az a folyamat, amely a társadalom tagjainak: egyéneknek és szervezeteknek a szükséges termékeket és szolgáltatásokat biztosítja. Mint ilyen, a marketing átlépi a földrajzi s politikai határvonalakat, ahogyan a kereslet is dinamikus és nem ismer határokat.