A kvalitatív piackutatás nemzetközi tapasztalatai - Túro, Zoltán (Marketing & Menedzsment, 2019)
A kvalitatív piackutatásról - a szemléleti és módszertani sokféleségén túl - a nemzetközi gyakorlatban a 90-es évek végére határozott trendek rajzolódtak ki. Tendenciái szoros összefüggésben vannak a gazdasági élet globalizálódásával és a fogyasztói igényekhez igazodó gyors válaszkészség kívánalmával. A kvalitatív piackutatás két fejlődési területén tekintem át a változások irányait: a piackutatás nemzetközi gyakorlatában és a tudományos kutatásban (amely főként az egyetemi kutatóbázisokhoz kötődik).