Az ördög a részletekben lakozik. A webkereskedelem hét téveszméje - Mártonffy, Attila (Marketing & Menedzsment, 2019)
Sok cég, abbéli igyekezetében, hogy elárusító helyet hozzon létre a weben, nem veszi figyelembe az e-kereskedelem egyik kritikus tényezőjét. Nem azért nem nyereséges számos, értékesítéssel foglalkozó honlap, mert az emberek nem akarnak pénzt költeni, hanem mert a vállalatoknak problémáik vannak a rendelések kezelésével. A GartnerGroup szerint ugyanis a vállalatok jó része nem igazítja a modem kor követelményeihez a másfajta kereskedelemre kitalált rendelésteljesítési folyamatot.