Az ISO 14001 biztonsága - integrált működés - Galambos, Éva (Marketing & Menedzsment, 2019)
A hazai vállalatok körében napjainkra a minőségügyi rendszer szinte általánosnak mondható, a környezetvédelmi menedzsmentrendszer pedig egyre inkább felfutóban van. Az egészségvédelmi, biztonságtechnikai rendszer iránti igény gyakorlatilag ott tart, mint három-négy évvel ezelőtt a környezetvédelem. Az ISO 14001 szerinti rendszer megbízhatósága, a rendszer által nyújtott működési biztonság jogos kérdés a rendszert alkalmazó cégek és mindazok részéről, akiknek környezeti teljesítménye iránt érdeklődnek.