Sztereotípiák, előítéletek és a kultúraközi kommunikáció: „A magyar menedzserek és az interkulturális feladatok" kutatási program eredményeiből - Borgulya, Istvánné (Marketing & Menedzsment, 2019)
A külföldi működő tőke beruházásai a magyar gazdaság meghatározó tényezőjévé váltak a 90-es évek közepére. A hazai gazdaság teljesítményének 60 százaléka ma már részben vagy egészben külföldi tulajdonban lévő cégektől származik; a nagyvállalati szektorban meghatározó a külföldi tulajdonú vállalatok szerepe. A kultúraközi együttműködés mindennapi gyakorlattá vált. Az effajta kooperáció mikéntjét azonban csak most tanuljuk. Fontos tehát, hogy empirikus felmérésekkel is minél többet megtudjunk az együttdolgozás buktatóiról, és megtanuljuk, miként kell elejét venni elkerülhető konfliktusoknak, vagy építő módon megoldani azokat, ha már előálltak. „A magyar menedzserek és az interkulturális feladatok" c. kutatási program ehhez kíván hozzájárulni.