A turisztikai termék/szolgáltatás vásárlásának jellemzői - Nemeskéri, Zsolt (Marketing & Menedzsment, 2019)
Egy utazás megvásárlása a turista számára igen kockázatos, hiszen a legtöbb más jószágtól eltérően nincs lehetősége a végső döntés előtti próbára vagy más közvetlen tapasztalat megszerzésére. E tulajdonság a turisztikai termékek szolgáltatás-jellegéből fakad, és általában is jellemző a szolgáltatásokra. Ezen túlmenően azonban az utazás a hétköznapi szolgáltatásoktól jelentőségében és árfekvésében is különbözik, mely jellemzők ugyancsak a döntés kockázatát növelik.