Marketing a múzeumban - Gál, József; Hegedűsné Dékány, Magdolna (Marketing & Menedzsment, 2019)
A múzeumok sem tekinthetők különálló szigetnek, szerves részét képezik a nemzetgazdaság vérkeringésének. Környezetük ugyanolyan összetett, mint a szolgáltatási szektor más résztvevőié. Marketing szemléletű vizsgálatunk során meg kell különböztetni demográfiai, gazdasági, technológiai, jogi, politikai, társadalmi, kulturális és nemzetközi környezetet. Jelen esetben a társadalmi, kulturális környezet a leginkább meghatározó, nem feledkezve meg a többiről, hiszen kölcsönösen hatnak egymásra.