A piaci orientáció összetevői és mérése a mezőgazdasági vállalkozásokban - Illés B., Csaba; Komáromi, Nándor; Lehota, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
A piaci orientáció fogalma hosszú idő óta központi kérdése a marketing-szakirodalomnak, viszont annak mérésével, a vállalaton belüli kapcsolatrendszerével és következményeivel szisztematikusan a 80-as évtizedben kezdtek el foglalkozni a kutatók. A piacon működő vállalkozás számára elengedhetetlen a hosszú távon fenntartható versenyelőny elérése és megtartása.