A hálózat-szervezet: egy lehetséges válasz a környezeti kihívásokra - Szerb, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
A hálózat-szervezetek jelentősége az elmúlt évtizedben megnőtt, a hálózatban tevékenykedők száma pedig gyors ütemben emelkedik szerte a világban. A magyar szakirodalom azonban eddig nem fordított figyelmet a hálózat-szervezetek elemzésére, csupán néhány cikk jelent meg a stratégiai szövetségekről vagy a kisvállalatok hálózat típusú szerveződéseiről. Ez a tanulmány, pótolva ezt a hiányt, a vállalati méretnagyság és a környezeti változások függvényében bemutatja a hálózat-szervezeteket és a hálózat-szervezetek különböző fajtáit, továbbá körvonalazza, hogy milyen megváltozott vállalkozói, menedzseri feladatok, magatartási formák adódnak a hálózat-szervezetek létéből. A tanulmány utolsó része a magyarországi hálózat-szervezetek elterjedésének gátjait, akadályait elemzi, és egyben kutatási hipotéziseket állít fel a hálózat-szervezetek hazai vizsgálatát illetően.