Hofstede - más szemmel - Primecz, Henriett (Marketing & Menedzsment, 2019)
Geert Hofstede, holland kultúrakutató, a legnagyobb hatású kutató a kulturális különbségek területén. Mindenki, aki kultúrával foglalkozik, hivatkozik rá. Van, aki szereti, és a kutatási eredményeit objektív tényként fogadja el. Van, aki nem szereti, és kritikusan tekinti az eredményeit. Mindenesetre kikerülni nem lehet. Én ebben a cikkben szeretném megvizsgálni mindkét oldalt: mit mond Hofstede, és mit mondanak a kritikusai.