Női/férfi szerepek ábrázolása a reklámokban - Hofmeister Tóth, Ágnes; Malota, Erzsébet (Marketing & Menedzsment, 2019)
Kutatásunk célja a magyar lakosság attitűdjeinek feltérképezése a reklámokban szereplő férfi-női szerepekre vonatkozóan. Habár ezt a témakört már sokszor kutatták egyetemi professzorok az USA-tól Új-Zélandig, ez az első alkalom, hogy a témát Magyarországon egy reprezentatív kutatás keretében vizsgáltuk. Az első megkérdezés ebben a témakörben 1996-ban volt, ahol pécsi és budapesti közgazdaságtan hallgatók körében végeztünk felmérést (Hofmeister-Törőcsik 1996). A kutatás eredményeit az 1996-os milánói konferencián ismertettük.