Magyarország iparjogvédelmi csatlakozása Európához - Pethő, Árpád (Marketing & Menedzsment, 2019)
Nemigen telik el hét manapság Magyarországon anélkül, hogy az írott vagy elektronikus médiában valahol fel ne bukkanna a „világszabadalom" utópisztikus víziója. Nem is volna baj ezzel a Petőfi „szent világszabadság"-át idéző gyönyörű képzavarral, ha alkalmazói tisztában lennének azzal, hogy nem valami létező dolgot, hanem egy régóta dédelgetett iparjogvédelmi utópiát emlegetnek.