Kommunikációs célcsoportok az Eu-integráció során - Lipi, Szabolcs (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Európai Unió (korábban Európai Közösség) eddigi története során négy alkalommal bővült. A soron következő bővítésben - reményeink szerint - már Magyarország is részt vesz. A korábbi csatlakozások egyik legáltalánosabb tapasztalata az volt, hogy tudatos felkészülés nélkül e folyamat nem lehet zavarmentes. A felkészülési folyamatban különös szerep hárul a marketing-szakemberekre. Az érintett országok jövőbeni fejlődését és lehetőségeit a csatlakozás nagymértékben befolyásolja, ezért az ország vezetőinek és polgárainak ebben a kérdésben felelős döntést kell hozniuk. Ehhez azonban tudatos és jól felépített marketing-kommunikáció szükséges. Informálni kell a szavazókat, meg kell győzni az ellenzőket, és a csatlakozási folyamatban aktívan résztvevőket a lehető legnagyobb tudással kell felvértezni.