Versenytárskövetési feladatok megoldási módszerei az interneten - Szirtes, Lászó (Marketing & Menedzsment, 2019)
A versenytárskövetés Prescott és Gibbons definíciója szerint egy olyan formalizált, de mégis mindig megújuló folyamat, amelyben egy vezetői csoport értékel egy adott iparágat, illetve értékeli jelenlegi és potenciális versenytársainak viselkedését, abból a célból, hogy versenyelőnyt alakítson ki és újítson meg. A definícióból látható, hogy a versenytárskövetés a stratégiai marketing egyik alapvető feladata, olyan típusú kérdésekre ad választ, amelyek meghatározzák, hogyan reagál egy cég az őt érintő piaci kihívásokra: pl. a verseny erősödésére, a piaci részesedés csökkenésére, helyettesítő termékek megjelenésére, nyomásra a vevők vagy a szállítók részéről stb.