Nemzetközi piacvezető cégek hazánk élelmiszerpiacában - Lehota, József; Szűcs, Judit (Marketing & Menedzsment, 2019)
A kilencvenes évek eleje óta egyre több világcég jelenik meg a magyar gazdaságban - benne az élelmiszergazdaságban is. Ahol e társaságok megtelepedték, ott működésük révén átalakították az élelmiszervertikum struktúráját, az alapanyag-termeléstől a feldolgozáson és értékesítésen át a fogyasztásig. Szemléletmódjuk és gazdasági tevékenységük ismeretét éppen ezért igen fontosnak tartjuk.