Pártmarketing - Marián, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Lapunk kiadójának, a MARKETING CENTRUM Országos Piackutató Intézetnek ritkán adatik meg a lehetőség, hogy saját munkájának megbízhatóságáról adjon képet. Ennek oka - mint különböző lapszámainkban többször említettük már - az, hogy ún. exkluzív kutatási szerződéseink vannak, fők én t a piackutatás terén. Ahol az általunk feltárt eredmény a megbízó tulajdona, tehát számunkra - teljesen nyilvánvalóan - nem publikus, mert ez sértené megbízóink üzleti érdekeit. Nem kevés anyagi ráfordítással vállaljuk tehát esetenként a direkt megmérettetést, a politikai közvélemény-kutatást is - szakmai önbecsülésből és (nem titkoltan) hivatkozási alapként is. Ha pedig a versenytárs közvélemény-kutató intézetek eredményeit látva a miénk az első hely, akkor ennek mindenképpen hangot adhatunk. Ezt tesszük ezúttal. Megbízóink ugyanis a tőlünk várt, más témájú kutatási eredmények kapcsán hasonló megbízhatósági szintre számíthatnak. (A szerk.)