Információmenedzselés, IV. rész: integrálás az elméletben és a valóságban - Halassy, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az informatikai fejlődés korántsem egyértelműen olyan pozitív, mint azt sokan hiszik. Az egyre jobb és viszonylag olcsóbb hardver képességeikhez mérten drága szoftverekkel párosul. Ám a legnagyobb gond az, hogy adatainkkal nem tudunk megfelelően bánni. Ez leginkább a párhuzamosan vezetett és ellentmondó nyilvántartásainkban érhető tetten. Nálunk a korszerű fejlesztési módszerek tudatos alkalmazása helyett időszakos integrálási kampányokkal próbálnak javítani az információs rendszerek minőségén. Mivel ez az erőfeszítés mindig csak a másodlagos tényezőkre (folyamatok, eszközök, szervezeti felépítés stb.) irányul, nem pedig közvetlenül az ismeretre, a menedzselendő adaterőforrásra, a rendszerintegrálási projektek végére adatbázisaink állapota gyakorlatilag semmit sem javul. Ez a cikkrész ennek a jelenségnek illetve folyamatnak a természetét és az okait tárja fel.