A magyar háztartások élelmiszer-fogyasztási szokásai - Gaál, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Európai Unió tagállamaiban és azokban a fejlett, piaci alapokon működő gazdasági rendszerekben, ahol az agrárgazdaság fontos szerepet játszik, a közösségi marketingszervezetek működésével és marketing-típusú támogatással, több évtizede eredményesen oldják meg a piacépítés, a kereskedelemfejlesztés, valamint a belső piacvédelem feladatait. Ennek tapasztalatait és eredményeit felhasználva, kormányhatározat alapján - német szakmai és anyagi támogatással - 1996. június 1-jével megalakult és azóta sikeresen működik a Földművelésügyi Minisztérium Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum (AMC) Közhasznú Társaság. Az AMC, amely non-profit szervezet, tevékenységi köréhez tartozóan közösségi marketingeszközök alkalmazásával - többek között a piackutatással is - támogatja a magyar agrártermékek kül- és belpiaci értékesítését.