Információmenedzselés, III. rész: Az adatbázis elvi alapjai - Halassy, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Korszerű információs rendszer ma már elképzelhetetlen az adatbázis mint alap nélkül. Az adatbázis nem pusztán az ismeretek szervezett együttese, hanem egyben az ismeretekkel való gazdálkodás nélkülözhetetlen kelléke is. Az információs pokolba vezető út jószándékú, de az adatbázishoz nem értő fejlesztőkkel van kikövezve... Ezért nincs más megoldás: a vezetőnek jobban kell értenie az ismeretek célszerű elrendezéséhez (is), mint a beosztottjainak. A tengerentúlon ezt a témát a „business administration" fakultásokon kimerítően taglalják. Nekünk meg kell elégednünk azzal, hogy távirati stílusban összefoglaljuk az ismeretek célszerű és gazdaságos elrendezésének legfontosabb alapelveit.