Stratégia a kertészeti ágazatban - Székely, Géza (Marketing & Menedzsment, 2019)
„A stratégiai tervezés célja a vállalat nyereséges és növekedést biztosító üzleti tevékenységének megformálása oly módon, hogy életképes kapcsolat alakuljon ki a szervezet célkitűzési, erőforrásai és a változó piaci lehetőségek között." (Philip Kotler)