Azonosságok a fogyasztói és a szervezeti vásárlásokban - Törőcsik, Mária (Marketing & Menedzsment, 2019)
A vásárlói magatartás vizsgálata során a fogyasztók és a szervezetek képviselőinek viselkedését tekintjük át vásárlási szituációkban. Az régóta megállapított tény, hogy jelentős eltérések mutathatók ki e két nagy piaci csoport esetében, hiszen más jellemzők, motívumok indukálják a vásárlást, maga a döntési folyamat is karakteres különbözőségeket mutat. Ennek ellenére nem tűnik lehetetlennek az a kísérlet, hogy indításként a hasonlóságokat próbáljuk feltárni az egyének és a szervezetek vásárlási m agatartásában. Ezek után térünk át azon specialitások tárgyalására, amelyek a különlegest magyarázzák a csoportok viselkedésében.