A professzionalizáció útjai: nonprofit szervezetek vezetése - Farkas, Ferenc (Marketing & Menedzsment, 2019)
A menedzsment szakirodalom érdeklődésének középpontjában hagyományosan a profitra törekvő szervezetek vezetési-szervezési problémái állnak. Ugyanakkor megfigyelhető a nem nyereségre törekvő szervezetek számának világméretű növekedése, és ez a hullám a 80-as évek végétől, éppen a piacosodás kísérőjelenségeként, Magyarországot is elérte. A nonprofit szervezetek is igénylik, a maguk sajátosságainak megfelelően, a profi vezetést. Kialakulásának és fejlődésének útjai sokfélék ezekben az intézményekben, bár a két típusú szervezet vezetésének hasonlóságai is megfigyelhetőek. Ezekről az utakról és dilemmákról kíván áttekintést adni ez a tanulmány, a magyarországi aktualitások középpontba állításával.