Vállalati válságmenedzselés - Katits, Etelka (Marketing & Menedzsment, 2019)
Áttekintve a vállalati tőkefinanszírozás klasszikus és modern irányzatait, a közös alapot a deskriptiv tételek jelentik. A tőkefinanszírozási irányzatok vizsgálatának tárgya a növekedésorientált vállalatok, illetve a növekedési perspektívát célul kitűző vállalati kör. Olyan koncepcióvá érett modellekkel találkozhatunk, mint pl. a tőkestruktúra és a vállalatértékelés modellje, az értékpapírok értékelésének modellje, a likviditás = cash flow - forgótőke meghatározás egymásra épülő koncepciója stb. Napjainkban pedig már megfogalmazhatjuk azokat a tételeket, amelyek a vállalati válság pénzügyi vonásait ragadják meg és a vállalati válság-finanszírozás kiépülő koncepciójának alapkövét jelenthetik. A vállalati válság leírásának keretét a modernkori csődszabályozás adja.