Marketing coops in Hungarian agriculture? - Szabó, István (The Hungarian Journal of Marketing and Management, 2019)
A mezőgazdaság jelentősége és helyzete közismert Magyarországon. Az utóbbi pár évben az ágazat mélyreható változásokon ment keresztül, melyek elsősorban piaci és strukturális jellegűek. Drámai változást jelentett néhány éve a KGST-piac összeomlása; a helyettük belépő nyugati piacok elvárásai nagyságrendekkel szigorúbbak. Jelentős változás a mezőgazdaság teljes tulajdoni átstrukturálódása is a rendszerváltást követően. Minden jel afelé mutat, hogy a mezőgazdaságot a piac-, a fogyasztóorientált termelés felé kell fejleszteni A marketing mezőgazdasági alkalmazása azonban speciális terület, ebben a szektorban ugyanis kevés olyan méretű termelő- egység van, amely a marketingfeladatok önálló elvégzésére képes. Ennek a cikknek a témája egy Magyarországon eléggé elfelejtett, illetve alig ismert módszer, a szövetkezeti marketing.