Rendszeresen ellenőrzött, kiváló magyar termék: Az új minőség- és eredetjelző védjegy szerepe - Kratochwill, Péter (Marketing & Menedzsment, 2019)
Évek óta halljuk, hogy bármilyen áruról is legyen szó, a termékek meghatározó tulajdonságainak egyike a minőség. Szakemberek ezrei, szakmai szövetségek tucatjai tűzték zászlajukra a minőség javítását. Nem véletlen, hiszen egyszer „bármely” termék eladható, de tartós piaci pozícióba kerülni csak olyan termékekkel lehet, amelyekben nem csalatkozik a fogyasztó. Túl vagyunk már azon a korszakon is, amikor többféle minőséget állítottak elő a vállalatok (egyet a KGST piacra, egyet Nyugat felé és egy igazán „kedvezőt” a hazai vásárló számára).