Előre kell menekülni - Interjú - Beszélgetés dr. Kárpáti Tamással, a Terimpex Rt. vezérigazgatójával - Balázs, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
Nem hiszem, hogy volna vezető menedzser széles e hazában, aki manapság - ha szakterülete elkötelezettje - ne a címben jelzett magatartásformát, szándékot jelölné meg stratégiája alappilléreként. Menekülni kell, mert összeomlottak a piacaink, mert nagy a konkurencia, mert... És persze előre, mert itt értékek vannak, hagyományok, szaktudás - és igenis, jó üzleti lehetőségek - ami nem mehet veszendőbe. Dr. Kárpáti Tamás, a Terimpex Kereskedelmi Részvénytársaság vezérigazgatója a hústeremelést és -exportot sorolja az „előre menekülő” ágazatok közé. Honnan és hová? - erről beszélgettünk a korábban fejlesztő mérnökként is tekintélyt szerzett külkereskedővel, a Húsmarketing Bizottság elnökével.