Az észak-magyarországi kisvállalatok marketingprofilja - Kiss, Enikő; Lukács, Edit; Szegedi, Krisztina; Horváth, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az észak-magyarországi válságrégió 150 kisvállalatának marketing-tevékenységét egy kérdőíves megkérdezés keretében térképeztük fel. A felmérés során kerestük a választ arra a kérdésre, hogy a sikeres marketing feltételei - amelyeket a marketingprofil-modellben foglaltunk össze - adottak-e az általunk vizsgált kisvállalati körben. A kutatás során arra a következtetésre jutottunk, hogy ha a kisvállalatoknál a marketingeszközök széles körű alkalmazására nem is nyílik lehetőség, de a gazdasági siker a piacközpontú személetmód és a vevő fontosságának felismerése és a gyakorlatban való elismerése lehet.