A tudatos fogyasztói magatartás dimenziói, különös tekintettel a mások érdekeire fókuszáló felelős fogyasztásra - Dudás, Katalin (Marketing & Menedzsment, 2019)
Felvilágosult fogyasztó, tudatos fogyasztás, fenntartható fogyasztás, etikus fogyasztás, felelős fogyasztás, társadalomtudatosság, környezettudatosság, országeredet-tudat stb. Csak úgy röpködnek ezek a fogalmak a marketing szakirodalomban és a gyakorlatban, de úgy tűnik, hogy leginkább anélkül, hogy ezek pontos mibenlétével tisztában lennénk. Ez a tanulmány azt tűzte ki célul, hogy megpróbál rendet tenni a zűrzavarban, és meghatározza a fogalmak pontos tartalmát, és egymáshoz való viszonyát. Mindehhez a magyar és nemzetközi szakirodalmat, valamint egy mélyinterjús primer kutatást hív segítségül.