Gyógynövény-fogyasztási szokások - Panyor, Ágota (Marketing & Menedzsment, 2019)
A gyógynövények reneszánszát éljük, egyre inkább növekszik a gyógynövényekből készült termékek iránti kereslet. Ugyanakkor rendkívül hiányosak az erre vonatkozó adatok, mivel alig állnak rendelkezésre a gyógynövény-termesztésre, -fogyasztásra és -felhasználásra vonatkozó statisztikák. A komplex gyógynövény-fogyasztásról is nehezen szerezhetünk információkat, hiszen a közvetlen emberi fogyasztáson túl a gyógynövényeket a gyógyszeripar, a vegyipar, a kozmetikai ipar és már az állatgyógyászat is felhasználja. Ebben a cikkben megkíséreljük, hogy közvetlen fogyasztói megkérdezések segítségével rávilágítsunk a hazai lakosság gyógynövény-fogyasztási szokásaira, a gyógynövényvásárlást befolyásoló tényezőkre, amelyek alapján javaslatokat teszünk a kereslet további növelését célzó megoldásokra.