Fogyasztói magatartásvizsgálatok az élelmiszeren található információtartalomról: a jelölések, címkék és label használatának elemzése - Dörnyei, Krisztina (Marketing & Menedzsment, 2019)
A csomagolás részét képező információtartalom - címke, jelölés, label - elsődleges funkciója a termék tulajdonságairól való tájékoztatás, amely fontos a marketing és a vállalati menedzsment eszköztárában. Bemutatjuk a fogyasztókat befolyásoló tényezőket a címkén lévő információ olvasásában az élelmiszers.<ektor példáján keresztül. Emellett a módosuló jogszabályok, a szaporodó külföldi kutatások, a táplálkozáshoz, egészséghez és környezethez kapcsolódó fogyasztói magatartásváltozási trendek, a táplálkozásmarketing, a minőségi, funkcionális élelmiszerek irodalma, a környezetvédelem témája is állandó fókuszban tartja a csomagoláson található jelölés témáját.