Értékek átértékelése - Csepeli, György (Marketing & Menedzsment, 2020)
A TANULMÁNY CÉLJA, EREDMÉNYEI A cikk Nietzsche nyomán az értékek jelenlegi válságáról, a nihilizmus kísértéséről és az új értékek szükségességéről szól. A globális változások kikezdték a régi értékeket, de még nem érlelték meg az új értékeket. Az internet, a mesterséges intelligencia, a migráció, a klímaváltozás, a pénzügyi rendszer elszabadulása a reálgazdaságtól, az egyenlőtlenségek kiéleződése, a civilizációk harca, az igazságtalanságérzésekből táplálkozó kollektív resszentiment, a fundamentalizmus és a politikai, ideológiai, lelki határok cseppfolyóssá válása kihívás a fiatalok számára, akik a maitól merőben új világban fognak élni. Egy világkorszak ér véget a szemünk láttára. A semmiben magukra maradt embereknek a korábbi emberi létet radikálisan felülmúló magasabb rendű történelmi korszakban kell élniük, melynek az újraértékelt értékek adnak értelmet.